środa, 18 czerwca 2014

Witam :)

Chciała bym wam pokazać najprostsze tiramisu. Według mnie ta wersja tiramisu jest dla początkujących :) Gdyż krem składa się tylko z bitej śmietany...

Potrzebujemy: 
250 ml śmietanki 30%
Pół łyżeczki aromatu waniliowego
cukru do smaku
1 opakowanie okrągłych biszkoptów


Przygotowanie:
Ubić bitą śmietanę mikserem międzyczasie dodając cukier i aromat. Krem włożyć do rękawa cukierniczego.Biszkopty przełożyć do szklanek i namoczyć mocną kawą (pędzelkiem).Po czym nałożyć na biszkopt krem, czynność tę powtarzać by wyszedł ładny warstwowy efekt.


P.S: Można na wierzch posypać kawą rozpuszczalną lub startą czekoladą.

Przepraszam was że nie ma zdjęć, ale mój aparat zaniemógł jak tylko wróci z naprawy to cyknę kilka zdjęć i dodam.





Smacznego !





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz